Onze nieuwe dirigente, mevrouw Nelly van den Broek

Sinds 6 september 2021 hebben wij als koor de Lofstem een nieuwe dirigente, en op deze pagina stellen we haar graag aan u voor:

Op 8-jarige leeftijd ontving Nelly haar eerste pianolessen, waarna al snel privé orgellessen volgden. Gedurende vele jaren heeft Nelly orgel gestudeerd bij Frank van Basten. Van hem ontving zij harmonielessen en nam zij deel aan diverse concoursen in de grote kerken van Elburg en Delft. In deze tijd werd zij organiste van de Westerkerk te Utrecht en bespeelde hier het prachtige monumentale Quellhorst orgel. De orgellessen spitsten zich voornamelijk toe op composities van J.S. Bach. Haar muzikaliteit heeft zij aan deze periode te danken en bij de interpretatie van het koorrepertoire neemt zij het geleerde regelmatig mee.

Nadat Nelly aan meerdere concerten had meegewerkt als begeleidster op orgel en piano werd zij in het jaar 2000 gevraagd dirigente te worden van een kinder- en jongerenkoor. In de jaren erna studeerde zij zang aan de muziekschool en nam privé zanglessen bij diverse zangdocenten. Ze studeerde drie jaar koordirectie bij Patrick van der Linden, Paul Heijboer en Mar van der Veer met masterclasses zangtechniek van Harjo Pasveer en Esther Putter. Het derde jaar werd afgesloten met een eindexamenconcert met koor en orkest in de grote kerk van Oudewater. Aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten ontving ze MDO+ masterclasses (Meerjarige Dirigenten Opleiding). In 2014 behaalde zij haar Master Vocal Education aan het Vocaal Instituut Nederland. De zangtechniek neemt dan ook een grote plaats in tijdens de repetities om de koorklank binnen de mogelijkheden van het koor te optimaliseren.

Op dit moment is Nelly als dirigente verbonden aan het Hervormd Gemengd Koor De Lofzang in Gouda, de Christelijke Gemengde Zangvereniging De Lofstem te Woubrugge, Jongerenkoor Maranatha te Hedel en het Christelijk Streekmannenkoor Asaf in Hardinxveld-Giessendam. Tevens geeft zij zangworkshops op basisscholen, leidt zij Jeugdzanggroep Jubilate te Maartensdijk en geeft groeps- en privézanglessen op drie vaste locaties in de Utrechtse regio. Als organiste is zij verbonden aan de Nieuwe Westerkerk te Utrecht.