Pieter Dijksman (1971) was reeds op jonge leeftijd in de ban van het orgel, mede door grote namen in de orgelwereld als Piet van Egmond, Feike Asma en Klaas Jan Mulder.

Zijn eerste orgellessen ontving hij van mevrouw den Hoedt te Zwijndrecht. Hierna waren Leo Lommers, Jan van Westenbrugge, Gerben Mourik en Rien Donkersloot zijn docenten. 

In de loop der jaren heeft hij een brede kijk op de muziekwereld ontwikkeld en is hij naast organist ook aan de slag gegaan als dirigent en pianist.

Als organist is Pieter verbonden aan de Dorpskerk te H.I. Ambacht en aan de Levensbron te Ridderkerk. Naast kerkorganist is hij regelmatig actief als begeleider koren en werkt hij mee aan instrumentale concerten op zowel orgel als piano.

Doordat Pieter jarenlang als koorbegeleider actief was ontstond bij hem ook de interesse naar koordirectie. Hiervoor volgde hij lessen koordirectie bij Patrick van der Linden.

Daarnaast volgt Pieter sinds een paar jaar pianolessen bij Annemieke de Koning te Ridderkerk.

Als dirigent was hij verbonden aan verschillende jongeren en gemengde koren.

Op dit moment is hij als dirigent verbonden aan Vocaal ensemble Credo te H.I. Ambacht en sinds januari 2017 aan Christelijk gemengd koor De Lofstem te Woubrugge.

Naast de genoemde muzikale activiteiten is Pieter actief als muziekproducent en fotograaf. 

Meer informatie is te vinden op de websites: www.pieterdijksman.nl en www.pieterdijksman-fotografie.nl